Strašan tornado opustošio kinesku pokrajinu, 10 mrtvih

Kineski meteorološki dužnosnici su pojačali upozorenja o obilnoj kiši i snažnim vjetrovima u nekoliko pokrajina, objavili su državni mediji danas, dan nakon što je tornado opustošio istočnu pokrajinu Jiangsu i usmrtio 10 osoba.

Najnoviji incident nakon više tjedana razarajućeg i smrtonosnog vremena potaknuo je vlasti da pozovu građane na oprez zbog snažnih vjetrova u obalnim područjima pokrajine Jiangsu na Žutom moru.

Tornado je jučer kratko trajao, no bio je velikog intenziteta, a fotografije na društvenim mrežama prikazuju prevrnute automobile, srušene dalekovode i leteće krhotine, koje su ispunile ulice Suqiana, grada na sjeveru pokrajine.

“Bio sam na vratima i vidio vjetar, uređaje na sunčevu energiju i stabla (kako) lete”, napisao je jedan korisnik popularne društvene mreže Weibo. “Dvije minute sam bio zapanjen”, dodao je.

Televizijski kanal CCTV je objavio da su pogođena dva područja u pokrajini, Suqian i Yancheng. Pet osoba je ubijeno, a četiri su teško ozlijeđene kada je tornado iznenada pogodio gusto naseljeno područje u 5.20 po lokalnom vremenu u Suqianu, pri čemu je oštećeno 1646 kuća te uništeno više hektara poljoprivredne površine.

Tornado je potom prošao kroz Yancheng, usmrtio pet drugih osoba i ozlijedio četiri, rekao je CCTV. Meteorološka upozorenja su danas također izdana u jugozapadnoj pokrajini Chongqing te u nekoliko područja u pokrajinama Guizhou, Hunan, Anhui i Hubei.

Obilna kiša je nedavno pala na jugoistoku zemlje, gdje je prouzročila masovne evakuacije, odrone tla i smrti nakon oluja koje su rezultat tajfuna Haikui.

bhrt

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*