Dominacija nastavljena: Fudbaleri Slobode u sedmom prvenstvenom susretu slavili sedmu pobjedu!

Utakmicu 7. kola Prve lige FBiH Sloboda je po izuzetno teškom terenu odigrala u Hadžićima protiv FK Radnik te zabilježila sedmu ovosezonsku pobjedu rezultatom 2:1.

Uslovi za igru u Hadžićima bili su izeuzetno teški, prolom oblaka i teren natopljen vodom onemogućio je fudbalere oba tima da prikažu bolju i kvalitetniju igru. Sloboda je bolje otvorila susret, ali domaći tim je poveo u 20. minuti susreta sjajnim golom Salke Nargalića.

Nedugo nakon vodstva domaćeg tima izabranici Zlatana Nalića poravnavaju rezultat. Pogodak za poravnanje postigao je Eldin Hasanbegović. Rezultatom 1:1 okončano je prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu susret je nastavljen po izuzetno teškom terenu, prilike su se teže stvarale. Kao po ko zna koji put do sada, kada Slobodi treba pogodak za pobjedu, na scenu stupa Kenan Delić.

Pogodak za 2:1 a ispostavit će se i pogodak za sedmu pobjedu u isto toliko prvenstvenih susreta Delić je postigao u 65. minuti susreta. Sloboda nakon sedmog kola ima osvojenih 21 bod na svom kontu i uvjerljivo drži prvu poziciju na tabeli.

(Tuzlanski.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*