MUP ZDK: Utvrđuju se okolnosti pod kojima je došlo do smrti dvije osobe u Zavidovićima

Dežurna služba Policijske stanice Zavidovići zaprimila je u nedjelju 24. septembra oko 21.15 sati prijavu da je u objektu pekare u ulici Zlatnih ljiljana, u Zavidovićima, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su u objektu pekare zatekli dva beživotna tijela žene i muškarca, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Mjesto događaja je obezbijeđeno, te je o svemu upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama.

Paralelno sa uviđajnim radnjama poduzimane su aktivnosti na utvrđivanju identiteta stradalih osoba, te je potvrđeno da se radi o D.A., rođenoj 1990. godine iz Zavidovića, i H.M., rođenom 1978. godine iz Zavidovića.

Nadalje, kroz obavljene razgovore sa svjedocima te drugim mjerama i radnjama poduzetim u okviru uviđaja, preliminarno je utvrđeno da je osoba H.M, neposredno prije upotrebe vatrenog oružja, došla u objekat pekare noseći sa sobom vatreno oružje-lovačku pušku, nakon čega je upotrijebila oružje pucajući u pravcu D.A. koja je bila za prodajnim pultom pekare, nanijevši joj tom prilikom smrtonosne povrede. Neposredno nakon toga, H.M. je u istom objektu upotrebom istog oružja sebe lišio života.

Tijela stradalih su, po nalogu dežurnog tužioca, prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje će u narednom periodu biti izvršena obdukcija tijela.

Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika na utvrđivanju motiva izvršenja ovog krivičnog djela, kao i na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti pod kojim je ono izvršeno, navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*