Najveća zvijezda Milana kao primjer ostalima: Liga prvaka vrijedi više od saudijskih 10 miliona

Još od odlaska Zlatana Ibrahimovića na vrhuncu u PSG, Milan nije imao kvalitetnu nogometnu zvijezdu poput Rafaela Leaa, a krilni nogometaš iz Portugala sada najavljuje osvajanje Lige prvaka s Rossonerima u dogledno vrijeme.

Leao je iz sezone u sezonu ključni igrač Rossonera i ono što je važno i za njega i navijače, napreduje kontinuirano i ima visoke ciljeve koje želi ispuniti na San Siru.

Portugalski ofanzivac u razgovoru za list GQ otkrio je kako ostaje u Milanu jer želi s tim klubom osvojiti Ligu prvaka. Leao vjeruje kako će se to dogoditi veoma brzo.

“Mislim da je klub na pravom putu, prošle sezone smo došli do polufinala Lige prvaka. Sada cilj kluba mora biti novi napredak, nastaviti biti još jači. Siguran sam da će Milan ubrzo osvojiti novu Ligu prvaka, to nam je cilj. Govorim u svoje ime, mlad sam igrač koji želi ostvariti velike stvari i Liga prvaka je za mene san. Radimo na tome”, rekao je Portugalac.

Dok niz velikih zvijezda iz Evrope odlazi u Saudijsku Arabiju, Leaa to ne interesuje. Makar ne još uvijek. Ističe da nije ostvario ciljeve u Evropi, tako da ne želi u Saudijsku Arabiju.

“Nikada ne možeš reći nikada, ali ja sam u klubu koji me tako dobro prihvatio. Potpisao sam novi ugovor i da sam planirao otići, ne bih produžio saradnju. Usredotočen sam da napravim velike stvari s Milanom u naredne dvije ili tri godine. Još nisam postigao dovoljno uspjeha da bih otišao u Saudijsku Arabiju. Ovih dana o novcu se sve više priča, ali za mene Liga prvaka vrijedi više od plate od 10 miliona eura”, rekao je Leao i tako “kupio” navijače, ali i fanove nogometa u Evropi.

Milan nije toliko dobro započeo novu sezonu u Ligi prvaka jer je izborio “samo” remi protiv Newcastlea rezultatom 0:0 na svom terenu. Rossoneri su dominirali tokom svih 90 minuta, ali nisu uspjeli probiti “bedem” ispred gola gostiju iz Engleske.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*