(Foto) Armin Mujkanović po prvi put u CEZ konkurenciji na slalomu

Tuzlanski automobilista Armin Mujkanović će nakon neuobičajene pauze od mjesec dana ponovo sjesti za volan trkačkog automobila ovoga vikenda. Na rasporedu je trka autoslaloma u Bijeljini koja će se bodovati i za međunarodni CEZ šampionat, a Mujkanoviću će to biti prvi nastup u CEZ-u u disciplini autoslalom.

Tuzlnski vozač koji je prije mjesec dana zvanično potvrdio osvajanje titule CEZ prvaka u brdskim trkama, ovoga puta će se oprobati “među čunjevima” u diviziji 1. Što se očekivanja tiče, Mujkanović je prilično rezervisan. Ističe da ranije nije vozio svoju Hondu Integru na ovom tipu takmičenja, kao i da slalom nije njegova uobičajena disciplina i nije u potpunosti spreman:

“Brdske trke i autoslalom su kao nebo i zemlja. To su dva različita svijeta i iskren da budem ne znam šta očekivati. Prošle godine sam ovdje slavio s Yugom, ali ove godine vozim sa Integrom. Htio bih da je malo testiram nakon kvara na Tari i da vidim kako stvari stoje i na čemu ću morati raditi preko zime na njoj. S druge strane, isto tako želim se zabaviti i uživati na jednoj kvalitetnoj autoslalom trci u Bijeljini koja je iz godine u godinu sve jača, a tome u prilog govori i činjenica da su ušli i u CEZ kalendar. Nastupam u diviziji 1 pa ćemo vidjeti kakva će biti konkurencija i da li ćemo i ovdje biti podjednako uspješni.”, zaključio je Mujkanović.

Nakon trke u Bijeljini, Mujkanoviću do kraja godine ostaje još nastup u Skradinu na “zatvaranju sezone”. Gradić u sklopu NP Krka je domaćin trećeg izdanja “Bongo Hillclimb Monsters” trke na kojoj se okupljaju najbrži vozači iz cijele Europe, a Mujkanović za sada nije otkrivao detalje o nastupu na toj trci i s kakvim strojem će se okušati protiv drugih vozača u njihovim čudovištima od skoro 1000 KS.


(Press A.M./RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*