Još jedan novi radarski prikazivač brzine u gradu

Uposlenici sektora za održavanje JKP” Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” doo Tuzla danas su na sjevernoj saobraćajnici, u ulici 18.hrvatske brigade, između Robot shopping centara i OŠ “Solana”  postavili novi radarski prikazivač brzine koji, kao i prethodno postavljeni, predstavlja jedinstvenu kombinaciju saobraćajnog znaka i prikazivača brzina sa radarskom detekcijom, koji posjeduje dodatnu mogućnost prikaza tekstualnog upozorenja.

Radarski pokazivač brzine prikazuje brzinu nadolazećeg vozila LED diodama u boji – crvena boja ako je brzina iznad dopuštene i zelena ako je brzina u okviru propisane, koje omogućavaju odličnu vidljivost u svim vremenskim uvjetima. Ukoliko je brzina vozila iznad dopuštene, na ekranu se  velikim slovima ispisuje upozoravajuća poruka USPORI uz istovremenu obavijest o blizini škole.

Uređaj je namijenjen za obavještavanje vozača motornih vozila o ograničenju brzine na cesti te o trenutnoj brzini kojom se kreće njegovo vozilo. Svrha dodatnih treptača i tekstualnog upozorenja je konstantno utjecati na svijest vozača o prioritetnoj potrebi poštivanja ograničenja brzine zbog blizine škole!

(sik/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*