Charles Aznavour objavljuje album u 90. godini

Neumorni francuski pjevač Charles Aznavour kojemu je 90 godina, izdat će 4. svibnja album za koji je napisao tekst, glazbu i aranžman, pod naslovom “Encores”, što na engleskom znači izvođenje na ‘bis’.
“Ovo je prvi put da pripremam album koji govori o mojoj prošlosti”, rekao je nedavno u povjerenju, nabrajajući nostalgične teme kojima se bavi u tom novom uratku, “rat, otpor, mjesta kamo smo išli kad smo se htjeli napiti”…Album izlazi četiri godine nakon prethodnog i pedesetak drugih.

Aznavour kojeg nazivaju “francuskim Sinatrom”, autor je više od 1000 šansona. Glumio je u gotovo 80 filmova i nastupao na pozornici u više od 94 zemlje.

“Nikada, nikada nisam izgovorio riječ ‘zbogom’, rekao je 2011., uoči niza od 22 koncerta u Olympiji kojima je proslavio svoj 87. rođendan.

Taj pjevač armenskog podrijetla, oduševljava svojom energijom koja ne slabi, a da je u godinama vidi se tek po tome što se koristi blesimetrom i što u blizini mora imati naslonjač kada ga svlada umor.

Upravo je na svjetskoj turneji tijekom koje od lani nastupa u New Yorku, Moskvi, Montrealu, Londonu, Berlinu, Los Angelesu, Rimu i Erevanu. Devedeseti rođendan je proslavio 22. svibnja 2014. na pozornici u Berlinu. U Parizu će od 15. do 27. rujna održati šest koncerata.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*