Premijer liga BiH u kuglanju: Treća uzastopna pobjeda Slobode

Proteklog vikenda odigrane su utakmice  3.kola Premijer lige BiH u kuglanju.

Ekipa Kuglaškog kluba Sloboda Tuzla je gostovala u Tesliću kod ekipe Minerala. I sa drugog gostovanja ove sezone Sloboda se vraća punog plijena sa visokom pobjedom od 6,5:1,5 što je stavlja na čelo tabele.

Od samog početka utakmice Sloboda je pokazala da je u Teslić došla po puni plijen. Odličnom igrom u prvom bloku  Samir Jogunčić  612 je osvojio meč poen protiv Ernesta Vasića 529 i ostvario veliku prednost u čunjevima a Mirsad Jogunčić 543 je u zadnjim hitcima uspio ostvariti pola poena protiv najiskusnijeg i večinom najboljeg igrača domaće ekipe Davora Kalata 543. Već tada je bilo izvjesno da će domaćini u ovoj utakmici teško stići do bodova.

U drugom bloku Nermin Kasumović 576 je sigurnom igrom savladao Branu Kuzmanovića 538  a Midhat Jogunčić  562 je savladao Davora Grbića 552 pa je Sloboda pred zadnji blok imala prednost od 3,5:0,5 i 130 čunjeva prednosti. Teško je bilo očekivati da se ovaj deficit može nadoknaditi. Sjajnom igrom Severin Kršić 591 je uspio pobjediti  Senada Jogunčića 533 u njegovom najlošijem izdanju u posljednoj godini ali to nije bilo dovoljno jer je u drugom duelu Mirza Nezirović 567 bio bolji od Ashara Čakrame 554 za pobjedu od 6,5:1,5 i prvo mjesto na tabeli.  

Nakon 3 kola Sloboda, Rudar Prijedor i Posušje imaju po tri pobjede dok su Zrinjski Mostar, Mostar i Borac na začelju bez bodova.

U sedmici pred nama igraju se međunarodni kupovi na kojim nastupaju i ekipe iz BiH (Posušje – WCup –Apatin, Kakanj ECup – Brčko, ADA i Rudar Prijedor – NBC Cup- Slavonski brod).  

U narednom 4. kolu (7-8. oktobar) očekuje nas sudar dvije prvoplasirane ekipe Slobode i Rudar Prijedora u Lukavcu koja će se odigrati 8. oktobra u 12:00 sati.   

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*