U BiH se saobraća po mokrom kolovozu

U Bosni i Hercegovini saobraćaj se na većini putnih pravaca odvija po pretežno mokrom kolovozu uz mjestimično ugažen snijeg na dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Olovo-Kladanj, Sarajevo- Vlasenica-HanPijesak, Gornji Vakuf-Prozor, Kotor Varoš -Teslić, Turbe-Banja Luka i Gacko-Tjenište.

Zbog niskih temperatura moguća je mjestimična poledica, pa se apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna do 15. aprila.

Zbog većeg odrona na dionici M-17 Jablanica-Mostar u mjestu Aleksin Han, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

I na ostalim dionicama skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, a posebno se izdvajaju putni pravci: Tuzla-Bijeljina, Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Foča i Jajce-Banja Luka. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Zbog radova na sanaciji oštećenja magistralnog puta M-18 Brod na Drini-GP Hum saobraćaj se obustavlja više puta u toku dana, u trajanju do 30 minuta. Povremene polusatne obustave saobraćaja aktuelne su do 16.00 sati i na regionalnom putu R-442a Hadžići-Igman (lokacija Crvene stijene).

Na autoputu A1 saobraćaj se odvija po pretežno mokrom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*