(Video) Izložbom Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH “Karim Zaimović – Pogled u svemir” počeli su 22. Međunarodni književni susreti Cum grano salis

U Ateljeu Ismet Mujezinović, izložbom Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine , “Karim Zaimović – Pogled u svemir”, autorice Ifete Lihić počeli su 22. Književni susreti Cum grano salis. 22. Oživljavanje sjećanja na novinara, pisca, strip crtača Karima Zaimovića, koji je ubijen u opkoljenom Sarajevu u dobi od 24 godine, želi se mlađim generacijama približiti umjetnost i književnost.

U okviru prvog dana književnih susreta upriličena je promocija nominiranog romana Mirjane Drljević “Niko nije zaboravljen I ničega se ne sjećamo”.

Omaž bosanskohercegovačkom književniku Dževadu Karahasanu također je održan prvog dana manifestacije. Književni susreti Cum grano salis završavaju 7. oktobra 2023. godine dodjelom nagrade Meša Selimović za najbolji roman objavljen u 2022. godini na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*