Grijanje okončalo radove na više magistralnih vrelovoda

Centralno grijanje d.d. Tuzla je u protekloj sedmici završilo radove na revitalizaciji magistralnog vrelovoda u više tuzlanskih naselja.

Nakon što su kompletirani svi mašinski radovi u naselju Stupine, završeni su i građevinski radovi koji su obuhvatali montažu gornje ploče na komori K7 i uređenje zelenih površina. U Aleji Alije Izetbegovića (kod Pošte) izvršena je sanacija vrelovoda kao i asfaltiranje dijela trotoara, a svi mašinski i građevinski radovi su kompletirani i  kod Veterinarskog zavoda.

Asfaltiranje vrelovodnog priključka u Džafer mahali izvršit će se tek po završetku prioriteta za početak sezone grijanja. U ulici Kralja Tvrtka završeni su  mašinski radovi i izvršeno kompletno uređenje, dok je uređenje asfaltnih površina planirano za narednu sedmicu. Nastavlja se raditi na  izradi vrelovodnih ogranaka u naselju Dragodol kao i vrelovodu za Rudarski institut, a radi priključenja novih korisnika.

U ulici Rose Hadživuković u toku je sanacija vrelovoda i izvode se mašinski radovi na montaži cijevi, a istovremeno se obavljaju i građevinski radovi.

S obzirom da su započeti radovi na izgradnji kružnog toka kod Crvenih 7, intenzivno se odvijaju   radovi u ulici 2. tuzlanske brigade vezano za sanaciju vrelovoda, kao i iskop cijevi za priključak od zgrade Zvijezda. Svi radovi odvijaju se prema planu i biće završeni do početka sezone.

Na ovaj način je povećana pouzdanost mreže daljinskog grijanja na pomenutim lokacijama što predstavlja provođenje jedne od smjernica za dugoročni razvoj sistema daljinskog grijanja grada Tuzla i preduslov za širenje mreže nakon rekonstrukcije magistralnog vrelovoda od ograde Termoelektrane Tuzla do Livnice.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*