Općinski sud Tuzla: Određen pritvor za lice koje je roditeljima prijetilo ubistvom

Općinski sud Tuzla je dana 06.10.2023.godine donio rješenje kojim je određena mjera jednomjesečnog pritvora za lice B.B. iz Tuzle, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo – Nasilje u porodici.

Imenovani je osumnjičen da je 29. septembra 2023. godine, verbalno i fizički napao roditelje sa kojima živi u zajedničkom domaćinstvu, a kojima je prijetio i ubistvom, što je kod istih izazvalo osjećaj straha za život, navodi se u informaciji Općinskog suda u Tuzli.

Sudski predmeti u kojima je pokrenut krivični postupak zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo – Nasilje u porodici, prioritetno će se stavljati u rad i u istim hitno postupati. Ročišta će se zakazivati na svakih deset dana, a saslušanje svjedoka i vještaka će se provoditi na način da se što brže i efikasnije završi, zaključak je sa sjednice Krivičnog odjeljenja Općinskog suda u Tuzli.

Informacija o donošenju navedenog zaključka dostavit će se relevantnim institucijama, da bi se upoznali da su predmeti ove vrste prioritetni i hitni, kako se ne bi odlagala ročišta, navode iz Općinskog suda u Tuzli.

(Tuzlainfo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*