Zmajevi optimistični: Žele maksimum sa Savom Miloševićem

Ne želim zvučati preporentno i reći da idemo na pobjedu protiv Portugala, ali je normalno da u svakom meču idemo na pobjedu. Želja je svih šest bodova iz naredna dva meča, rekao je Luka Menalo, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine uoči nastavka kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

Nakon loših partija u dosadašnjem dijelu kvalifikacija pred novoizabranim selektorom Savom Miloševićem i njegovim pulenima je gotovo nemoguća misija da direktno izbore plasman na EURO. Nadu budi baraž ostvaren kroz Ligu nacija, ali predaje nema ni u predstojećim mečevima.

„S obzirom na naše prijašnje igre, ja ne mogu reći da mi imamo laganu utakmicu. Meni kao sportisti je cilj uvijek ići na pobjedu. Želja je svih šest bodova. Ne želim zvučati preporentno i reći da idemo na pobjedu protiv Portugala, ali je normalno da u svakom meču idemo na pobjedu. Mislim da želja i htijenje neće doći u pitanje”, poručio je Menalo.

Fudbalski reprezentativci BiH se pripremaju u Trening kampu Fudbalskog kluba Sarajevo u Butmiru.

“Vremena je stvarno malo. Takav je sistem cijeli napravljen. Nemate puno vremena za treniranje i to što se uspije prenijeti je preko video analiza. Imali smo tu nesreću da smo izmijenili možda previše selektora. Tu je novi selektor, novi zahtjevi i nova očekivanja.

Imamo i problema sa povredama, ali tu je i nova energija i utakmice će sve pokazati. Rezultat je jedino mjerilo i ako nema rezultata onda se nema šta pričati”, istakao je Menalo.

Utakmica reprezentacija Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna igra se 13. oktobra u Vaduzu. „Zmajevi“ će tri dana kasnije na stadionu „Bilino polje“ u Zenici odmjeriti snage sa liderom i favoritom grupe reprezentacijom Portugala, prenose Nezavisne novine.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*