(Video) Danas završava 20. Međunarodni dječiji festival “Vezeni most”

U Tuzli se privode kraju završne aktivnosti 20. Međunarodnog dječijeg festivala “Vezeni most“. Organizator manifestacije koja traje do 14. oktobra je Udruženje prijatelja knjige/Društvo “Mali princ“,u saradnji s Institutom za dječiju književnost i Izdavačkom kućom “Lijepa riječ“. Manifestaciju obogaćuju brojni sadržaji prilagođeni djeci, kao što su književne, muzičke i likovne radionice.

Dodjeljena je i nagrada “Mala vila“ za izvrsnost u dječijoj književnosti Enisi Osmančević Ćurić kao domaćoj književnici za njeno djelo “Sunčana strana djetinjstva“, kao i stranom autoru, njemačkom piscu Jostu Baumu, za knjigu “Detektivi na ljetnjem raspustu“.

Karnevalski dio manifestacije “Uzavrele ulice“ predviđen je za petak. Mališani maskirani u likove iz dječije literature prodefilovaće tuzlanskim ulicama, a po njihovom povratku na polaznu tačku, biće izabrani najljepši kostimi i maske.

Završno veče manifestacije i proglašenje najbolje knjige je zakazano u petak.

O značaju održavanja Međunarodonog dječijeg festivala „Vezeni most“ govorili su Šimo Ešić – direktor Međunarodnog Dječijeg Festivala “Vezeni Most” i Tode Nikoletić – dječiji pjesnik.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*