Izraelski avioni i tokom noći bombardovali Pojas Gaze, racije na Zapadnoj obali

Intenzivni napadi izraelske vojske na Pojas Gaze nastavljeni su neprekidno i tokom noći.

Prema palestinskoj službenoj novinskoj agenciji WAFA, bilo je mrtvih i povrijeđenih u zračnom napadu na kuću u izbjegličkom kampu Shati na zapadu Pojasa Gaze.

Izraelski ratni avioni izveli su napade na područje oko džamije Al-Faraj u izbjegličkom kampu Nusayrat, kvartove Beni Sehile i Zeytun istočno od Khan Younisa, kuću u blizini italijanskog nebodera i naselje Al-Helis u blizini bolnice Quds.

Izvori u regionu naveli su da je u zračnom napadu bombardovana kuća koja pripada “Velikoj porodici” u regionu Kizan al-Najjar, južno od grada Khan Younis u Gazi. U napadu je poginulo šest osoba.

Televizijski kanal Al-Aqsa objavio da su izraelski ratni avioni bombardovali džamiju Hattin u ulici Al-Jala u Gazi.

Izraelski avioni bombardovali su kuću porodice Abu Saud u gradu Rafah, u blizini egipatske granice s Pojasom Gaze. Navedeno je da ima mrtvih i povrijeđenih.

Izrael bombarduje Gazu od iznenadnog napada Hamasa 7. oktobra te je cijelu enklavu stavio pod blokadu, ostavljajući 2,3 miliona stanovnika s malo hrane, vode, goriva i medicinskih potrepština.

Izraelska vojska nastavila je intenzivne zračne napade na Gazu u kojima su uništili cijele četvrti.

Najmanje 5.791 Palestinac je ubijen u izraelskim napadima na Gazu, uključujući 2.360 djece i 1.292 žene.

Izraelska vojska izvela racije na mnogim lokacijama Zapadne obale

Izraelska vojska privela je veliki broj Palestinaca u racijama u gradovima i mjestima na Zapadnoj obali.

Palestinska novinska agencija WAFA objavila je da su vojnici izraelske vojske izvršili racije u gradovima Nablus, Hebron i Tubas na Zapadnoj obali.

Izraelske snage došle su u istočnu regiju Nablus sa velikim brojem vojnika, praćene buldožerima. Tokom racije uočeno je da su snajperisti bili na krovovima okolnih zgrada.

Izraelske snage izvršile su raciju i u selima Al-Barej, Deyr al-Asel, Al-Majd i Tawwas, u gradu Hebronu i tamo pritvorile 11 Palestinaca.

Osim toga, izraelske snage su pritvorile tri osobe tokom racija u četvrtima Zeytun, Kayzun i Jebel Abu Rumman u gradu Hebronu, pretresle kuću jednog Palestinca, te su pritvorile palestinskog mladića nakon što su ga pretukli u Beit Awwi u gradu Hebronu.

Također, izraelske snage pritvorile su dvojicu Palestinaca nakon upada u palestinske kuće u gradu Tubasu na sjeveroistoku Zapadne obale.

Tokom racija, izraelski vojnici su intenzivno pucali iz oružja.

bhrt

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*