Kolegij Gradskog vijeća Tuzla oštro osuđuje pokušaj političke diskreditacije predsjedavajuće GVT

Kolegij Gradskog vijeća Tuzla oštro osuđuje pokušaj političke diskreditacije predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzla, Nataše Perić, sponzorisanom objavom Mirnesa Ajanovića, predsjednika BOSS Bosanske stranke.

Korištenje, od strane predsjedavajuće, poslovničke mogućnosti oduzimanja riječi vijećniku Mirnesu Ajanoviću u cilju održavanja reda i sprečavanja mogućeg incidenta, na sjednici Gradskog vijeća Tuzla održanoj 14.10.2020. godine, vrlo je licemjerno, politički nekorektno, i nadasve, neistinito, okarakterisano kao vođenje sjednice u maniru otvorenog favorizovanja fašizma, štićenje fašizma, nastavak uništavanja tuzlanskog antifašističkog duha.

Nataša Perić, profesor historije i geografije, na poziciji muzejske savjetnice u JU Muzej istočne Bosne Tuzla, je autorica velikog broja izložbi, kao i radionica na temu promocije antifašizma i zajedničkog kulturno-istorijskog nasljeđa Tuzle i cijele Bosne i Hercegovine. I kroz svoj profesionalni rad i kroz politički angažman, kao vijećnica i kao predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla, uvijek se zalagala za promociju i očuvanje kulturno-historijskog naslijeđa Tuzle kao faktora razvoja Grada.

Predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla, Nataša Perić, je dobitnica nekoliko priznanja za promociju antifašističkih vrijednosti u društvu, koje Tuzla i Tuzlaci, kao jednu od najvećih vrijednosti, njeguju u kontinuitetu jer, kako je često isticala, iz antifašističke orijentacije proizlazi naša otvorenost, naša sloboda i naša evropska orijentacija.

Kolegij Gradskog vijeća smatra posebno neprihvatljivim i opasnim otvoreni poziv Mirnesa Ajanovića građanima Tuzle da ponovo oslobode svoj grad. Vijećnici Gradskog vijeća Tuzla mogu imati i često i imaju različita mišljenja i stavove kada su u pitanju tačke dnevnog reda ali ono oko čega su uvijek složni i jednoglasni je njegovanje tekovina antifašističke borbe, antifašistička orjentacija i tradicija po kojoj je Tuzla bila i ostala poznata i priznata.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*