Muškarac koji je počinio masakr u Mainu nađen mrtav: 18-ostruki ubica presudio sam sebi

Robert Card (40) pronađen je mrtav od rane koju je navodno sam nanio vatrenim oružjem, rekao je povjerenik za javnu sigurnost Mainea Michael Sauschuck.

“Osumnjičeni za pucnjavu u srijedu navečer je lociran i preminuo je”, objavio je na Facebooku ured šerifa okruga Androscoggin.

Na konferenciji za novinare u gradskoj vijećnici Lewistona, guvernerka Mainea Janet Mills rekla je da je tijelo pronađeno u Lisabonu, u blizini mjesta gdje se dogodila pucnjava.

Podsjećamo, 18 ljudi je ubijeno, a oko 50 ranjeno u masovnoj pucnjavi koja se prije 3 dana dogodila u gradu Lewistonu u američkoj saveznoj državi Maine.

Policajci iz Maine naveli su da je osumnjičeni za masovnu pucnjavu instruktor vatrenog oružja koji se odnedavno liječi u ustanovi za mentalno zdravlje. Njega je obučila vojska i nedavno je upućen u ustanovu kako bi dobio adekvatnu pomoć zbog mentalnih problema.

U policijskom biltenu se navodi da se Card prijavio da je čuo “glasove” i da je prijetio da će pucati u vojnu bazu za obuku u Sacou u Maineu.

KLIX.BA

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*