Nevrijeme zahvatilo BiH, u Srebrenici vjetar čupao drveće

Olujni vjetar pričinio je danas brojne probleme i nanio štetu na području opštine Srebrenica, gdje je izvaljivao stabala, oštetio krovove, razbijao prozora, te izazivao kvarove na elektro-mreži, pa i požar.

Načelnik opštine Mladen Grujičić rekao je nakon obilaska terena da je naišao na brojna oborena stabla na putevima, polomljeno drveće, te požar u selu Božići.

Požar je izazavao električni vod koji je pao na zemlju i zapalio suvo lišće, a radnici “Elektrodistribucije” Srebrenica su pristupili gašenju i lokalizovali ga.

Grujičić je istakao da je teško prohodan regionalni put od Zelenog Jadra do Skelana, na koji se srušilo nekoliko stabala.

Vjetar je oborio jedno stablo u dvorištu Centra za socijalni rad i tom prilikom je oštećen krov kuće, ali niko nije povrijeđen. Stablo je brzo uklonjeno i saobraćaj se odvija normalno.

Na širem području opštine Srebrenica jak olujni vjetar, praćen kišom, oštetio je više krovova kuća, pomoćnih objekata, plastenika, a polupana su i brojna prozorska stakla.

Nije prijavljen nijedan slučaj povreda ljudi.

Obilna kiša padala je u Jablanici te je došlo do bujica i odrona koji su napravili probleme na određenim saobraćajnicama.

Olujno nevrijeme i udari vjetra od 90 kilometara na sat, rano jutros su u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu (USK) uslovili brojne prekide u snabdijevanju električnom energijom. Pričinjena je i velika materijalna šteta na privatnim i poslovnim, kao i objektima kolektivnog stanovanja. Porušeno je drveće na više lokacija u središtu Bihaća i okolici.

Komunalne ekipe i vatrogasci u Banjaluci od jutros su radili na uklanjanju posljedica nevremena koje je sinoć pogodilo ovaj grad.

Prema podacima sa terena, nije bilo većih posljedica.

Nekoliko stabala je oboreno, ali je većina grana stabala polomljena.

Nevrijeme je zahvatilo i Sarajevo. Puhao je jak vjetar. Sa Međunarodnog aerodroma jutros su, zbog jakih udara južnog vjetra, otkazani letovi za Beč, Zagreb i Istanbul.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*