Kamerman AA koji je u Gazi izgubio četvero djece: Izrael gađa sve, pa i djecu dok spavaju

Kamerman agencije Anadolu Mohamad Alaloul, koji je u sinoćnjem izraelskom zračnom napadu u Gazi izgubio četvero djece i troje članova porodice, izjavio je da izraelske snage bombardiraju sva mjesta, uključujući i naselja i kamp Al-Maghazi u kojem je u potpunosti uništen i njegov dom, javlja Anadolu.

U istom napadu su ranjeni i roditelji, supruga i još jedno dijete Alaloula koji radi kao freelance reporter za Anadolu. Njegova supruga je teško ranjena i prebačena je na liječenje na intenzivnoj njezi.

Najmanje 51 osoba ubijena je u izraelskom zračnom napadu na izbjeglički kamp Al-Maghazi, a ranjene su desetine ljudi. Većina stradalih su žene i djeca.

Kamerman Alaloul je po dolasku na mjesto ruševine njegovog doma kazao da je bio na poslu u Khan Yunisu i da je po saznanju za napad na kamp Al-Maghazi imao predosjećaj da je pogođena baš njegova kuća.

“Dan ranije sam bio s porodicom, sa svojom djecom. Govorili su mi da ostavim posao i budem više vremena s njima. Čak mi je jedno reklo da i njega vodim na posao da budemo zajedno“, rekao je Alaloul.

On je kazao da mu je kuća u potpunosti srušena i da su u njoj život izgubila njegova djeca, braća i sestre i da je još njegovih rođaka i komšija zarobljeno pod ruševinama.

“Kao što svi mogu vidjeti ovo je naselje u kojem isključivo žive civili, u ovim kućama nema nikakvih vojnih elemenata. Ovo je bio izbjeglički kamp, ubijena su djeca dok su spavala, moja djeca. Izrael bombardira sve, sve redom“, kazao je kamerman Alaloul.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*