Dr Bijedić kod ministrice zdravstva TK: Razgovarali o zbrinjavanju onkoloških pacijenata

U cilju prevazilaženja problema onkoloških pacijenata sa područja Tuzlanskog kantona danas se ministrica zdravstva TK Dušanka Bećirović sastala sa v.d. zamjenikom direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH Suadom Bijedićem, pomoćnikom direktora za medicinske poslove JZU UKC Tuzla Igorom Hudićem, onkolozima – načelnicom Klinike za onkologiju i radio terapiju Šefikom Umihanić i šefom Odjeljenja za radioterapiju Hasanom Osmićem te predstavnicima Zavoda zdravstvenog osiguranja TK.

Sastanak je organizovan na inicijativu zamjenika direktora Bijedića a bio je prilika da se sagledaju mogućnosti pružanja usluge radioterapije onkološkim pacijentima sa područja TK u drugim kliničkim centrima na području FBiH dok se ne nabavi linearni akcelarator za UKC Tuzla. Novac za finansiranje ovih usluga već je obezbijeđen sa federalnog nivoa.
Bila je ovo prilika za razmjenu informacija o broju pacijenata koji bi u narednom periodu trebali biti zbrinuti u Kantonalnoj bolnici Zenica ili Kliničkim centrima u Sarajevu i Mostaru sa fokusom na pacijente koji zahtijevaju hospitalizaciju. Također je rečeno da je od ove sedmice povećan broj pacijenata koji će biti zbrinuti u zeničkoj bolnici.

Kako bi se što efikasnije riješio ovaj problem na sastanku je također razgovarno o listama čekanja na citostatike.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*