Netanjahu: Nema primirja u Gazi bez oslobađanja talaca

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da će Izrael preuzeti “ukupnu odgovornost za bezbjednost” Pojasa Gaze kada se završi rat sa Hamasom, odbacivši još jednom mogućnost prekida vatre.

“Izrael će preuzeti, na neodređeno vreme, sveukupnu odgovornost za bezbjednost, zato što smo vidjeli šta se dešava kada je nemamo”, rekao je Netanjahu za ABC News. 

On je odbacio ideju o prekidu vatre u Pojasu Gaze, bez oslobađanja talaca koje je kidnapovao palestinski pokret Hamas tokom napada na Izrael 7. oktobra.

“Neće biti primirja, nema opšteg primirja u Gazi bez oslobađanja talaca”, rekao je izraelski premijer i dodao da je već bilo “malih pauza, po sat”.

“Pretpostavljam da ćemo razmotriti okolnosti da dozvolimo da roba, humanitarna roba uđe u Gazu ili da naši taoci odu. Ali, mislim da neće biti opšteg prekida vatre”, rekao je Netanjahu.

Prema njegovim riječima, jedina stvar koja djeluje na Hamas je vojni pritisak koji vrši Izrael.

Upitan o odgovornosti izraelske vlade u vezi sa napadom Hamasa 7. oktobra, Netanjahu je rekao da njegova vlada očigledno nije ispunila svoju obavezu da zaštiti svoj narod i da će se to rješavati poslije rata.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*