Gradonačelnik Lugavić predložio osnivanje Muzičke akademije u Tuzli

U želji da Tuzla, kao grad kulture i umjetnosti, dodatno ojača kulturni identitet, gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić održao je sastanak s predstavnicima Univerziteta u Tuzli kako bi predstavio ideju o osnivanju Muzičke akademije u našem gradu.

Gradonačelnik Lugavić naglasio je važnost razvoja djelatnosti u oblasti kulture i potrebu da se Tuzla pozicionira kao središte umjetnosti i kulture, te je kazao: “Kultura i muzika govore istim jezikom i imaju moć otvaranja svih vrata. Želimo da Tuzla bude prepoznata po svojoj bogatoj umjetničkoj sceni, a osnivanje Muzičke akademije korak je prema ostvarivanju tog cilja.”

Predstavnici Univerziteta u Tuzli, složili su se da je ideja o osnivanju Muzičke akademije izuzetno važna te da bi njezina realizacija doprinijela, ne samo kulturnom i umjetničkom bogatstvu grada već će pružiti izuzetne obrazovne mogućnosti mladim talentima iz ove regije.

Dogovorene su dalje aktivnosti, a inicijativu o osnivanju Muzičke akademije gradonačelnik Lugavić će prezentovati svim relevantnim sudionicima koji će biti uključeni u proces realizacije.

Grad Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*