Ljekar iz bolnice Al-Shifa u Gazi: Izrael je danas bombardovao odjel intenzivne njege

Dr. Mervan Abu Sada, šef odjela za hirurgiju u bolnici Al-Shifa u Gazi, rekao je da su izraelske snage danas bombardovale odjel za intenzivnu njegu, javlja Anadolu.

Nevladina organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji “Medical Aid for Palestinians” objavila je na X nalogu govor Abu Sada.

“Danas su bombardovali odjel za intenzivnu njegu u bolnici Al-Shifa. Sa svih strana se puca i bombarduje. Niko ne može da napusti bolnicu, niko ne može da dođe ovamo. Situacija je veoma opasna”, rekao je Abu Sada.

Naveo je da je na ljude koji su htjeli da napuste bolnicu otvorena vatra, neki su povrijeđeni, a neki mrtvi.

“Niko ne može doći do bolnice. Ne možemo izaći iz zgrade jer se puca. Nema struje, nema vode, nema hrane. Nažalost, isključena je struja na odjelu za intenzivnu njegu. Situacija je vrlo opasna i kritična. Nema struje, čak ni hrane i goriva”, poručio je Abu Sada.

U pisanoj izjavi dopisniku Anadolu, glasnogovornik izraelske vojske je naveo da su se “upustili u intenzivan sukob” s Hamasom oko bolnice Al-Shifa.

Navodeći da su u ratu protiv Hamasa širom Pojasa Gaze, izraelska vojska je kazala da je ušla u intenzivnu bitku na sjeveru.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*