Gaza: Šest prijevremeno rođenih beba umrlo u bolnici Al-Shifa nakon nestanka struje

Broj preminulih od nestanka struje u bolnici Al-Shifa u gradu Gazi porastao je na 20, a među umrlim je šestoro nedonoščadi, rekao je u ponedjeljak direktor bolnice, javlja Anadolu.

“Šest prijevremeno rođenih beba i devet povrijeđenih osoba na bolničkoj jedinici intenzivne njege umrlo je danas od posljedica nestanka struje”, izjavio je za Anadolu Mohamed Abu Slima.

On je rekao da je u nedjelju sedam pacijenata na intenzivnoj njezi izgubilo život u najvećoj medicinskoj ustanovi u Gazi.

“Svi su umrli od posljedica izraelskog odbijanja da dozvoli isporuku goriva za bolnicu. U bolnici su još 33 prijevremeno rođene bebe”, rekao je.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u nedjelju da je njegova vlada ponudila gorivo bolnici, ali je isporuku blokirao Hamas.

Bolnica Al-Shifa i njena okolina, kao i druge bolnice u Pojasu Gaze, posljednjih su dana stalno na meti izraelske vojske.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne vazdušne i kopnene napade na Pojas Gaze, od prekograničnog napada palestinske grupe otpora Hamas 7. oktobra.

Od početka sukoba ubijeno je najmanje 11.180 Palestinaca, među kojima 8.000 djece i žena. Prema zvaničnim podacima, broj poginulih u Izraelu je skoro 1.200.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*