Delegacija Vlade FBiH u posjeti Tuzlanskom kantonu

U okviru posjete Tuzlanskom kantonu premijer Federacije BIH Fadil Novalić i delegacija Vlade FBiH danas će se susresti sa premijerom Tuzlanskog kantona Begom Gutićem i ministrima u Vladi Tuzlanskog kantona.

Sastanak sa premijerom Novalićem bit će upriličen u Sali za sjednice Bosanskog kulturenog centra u Tuzli danas  u 16:00 sati.

Osim Premijera FBiH delegaciju Vlade FBiH činit će i dopremijer i ministar trgovine, Aleksandar Remetić, ministar za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata Salko Bukvarević, Sekretar Vlade FBiH Edita Kalajdžić i savjetnik Premijera Goran Miraščić.

Nakon sastanka sa delegacijom Vlade Tuzlanskog kantona, u 17:00 sati, planiran je sastanak sa predstavnicima uprava i predsjednicima sindikata slijedećih firmi: „Livnica Čelika” Tuzla, „TTU” Tuzla, „Aida” d.d. Tuzla, „Konjuh” d.d. Živinice, „Borac” Banovići, „Dita” Tuzla, „Polihem” Tuzla, „Poliolchem” Tuzla, „KHK” Lukavac, „Gredelj-Revom” Dobošnica.

Predviđeno je da premijeri Novalić i Gutić, izjave za medije daju u 18:00 sati nakon završenog sastanka sa predstavnicima uprava i predsjednicima sindikata privrednih društava.

Također, premijer Novalić će se susresti i sa predstavnicima Udruženja poslodavaca TK.

(Ured za inform

Jedan komentar

  1. Pa zar ovaj Goran Mirascic nije SDP?
    Covjek se salta ko mjenjac!
    Za pare bi i bulje dao.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*