Zmajevi večeras protiv Slovačke zaključuju kvalifikacije za EURO

Nogometna reprezetacija BiH večeras od 20:45 na stadionu Bilino polje u Zenici igra utakmicu 10. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Slovačke kojom će okončati najslabije kvalifikacije u historiji.

Nakon što smo još ranije ostali bez šansi da se domognemo plasmana na Euro kroz kvalifikacije, sol na ranu su dodala dva debakla protiv Portugala (5:0) i Luksemburga (4:1).

Javnost i navijači su potpuno izgubili povjerenje u našu selekciju, a i na press-konferenciji se gotovo nije govorilo o samoj utakmici sa Slovačkom.

“Nikom porazi nisu prijatni, a najmanje meni. Ni meni ovo sve ne treba, ali niko nije rekao da će put biti lagan. Protiv Luksemburga smo igrali bez pet-šest igrača i razumijem da su navijači ljuti i kivni”, rekao je selektor Savo Milošević koji je dodao da četiri-pet igrača strahuje zbog žutih kartona i eventualne suspenzije uoči baraža.

Kao što je od ranije poznato, Zmajevi su nakon oktobarskih utakmica izgubili i teoretske šanse da se kroz kvalifikacije plasiraju na Euro. Međutim, naša selekcija ima mogućnost da se na Euro plasira nakon baraža koji će se igrati u martu.

Milošević je dodao da već u glavi ima tim za baraž kao i način na koji ekipa treba igrati, te je najavio posjete i razgovore s igračima, s obzirom da do marta naš tim neće igrati utakmice.

MOGUĆ ANGAŽMAN PSIHOLOGA

Milošević: Onaj ko misli da imamo bolje igrače, živi u zabludi! Odlazim ako javnost bude tražila

Selektor je poručio da nemamo bolje igrače od ovoga što trenutno imamo na raspolaganju.

“Onaj ko misli da imamo bolje igrače, živi u zabludi. Pretresli smo sve, imao sam tri spiska, ali to je to što imamo. Ne pričam napamet i ovo su stvari koje svi mogu razumjeti”, rekao je Milošević

U prvom okršaju Slovačke i BiH u aktuelnim kvalifikacijama su slavili Slovaci sa 2:0, a s obzirom da se Slovačka već kvalifikovala na EP, ovaj susret i za njih nema nikakav rezultatski značaj.

Krovna evropska nogometna asocijacija UEFA odredila je službena lica za duel Bosne i Hercegovine i Slovačke u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a pravdu će u Zenici dijeliti Austrijanac Julian Weinberger.

Tridesetosmogodišnjem Weinbergeru će pomagati njegovi sunarodnjaci Maximilian Kolbitsch i Andreas Witschnigg, četvrti sudija je Stefan Ebner, dok će u VAR sobi sjediti Alan Kijas i Manuel Schuettengruber.

Utakmica BiH – Slovačka počinje od 20 sati i 45 minuta. 

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*