Ramallah, Zapadna obala - 24. novembar 2023: Izraelska vojska je upotrijebila suzavac kako bi rastjerala Palestince ispred zatvora Ofer koji čekaju zatvorenike koji će biti pušteni danas, javlja Anadolu. Stotine Palestinaca okupilo se ispred zatvora Ofer u gradu Ramallahu na Zapadnoj obali kako bi dočekali zatvorenike koji bi trebali biti pušteni na slobodu. Pripadnici izraelske vojske rastjerali su Palestince koji su čekali ispred zatvora koristeći suzavac i šok bombe. ( Issam Rimawi - Anadolu Agency )

Ukupno 13 izraelskih zarobljenika iz Pojasa Gaze predati Egiptu kako bi bili prebačeni u Izrael

Ukupno 13 izraelskih zarobljenika iz Pojasa Gaze predato je egipatskoj strani preko graničnog prelaza Rafah kako bi bili prebačeni u Izrael, prenosi Anadolu.

Kako javlja izraelska državna televizija KAN, organizacija Crvenog krsta je egipatskim vlastima predala 13 izraelskih zarobljenika, koji su danas pušteni u okviru sporazuma o humanitarnoj pauzi u sukobima koji su postigli Hamas i Izrael.

Predaju zarobljenika izvršili su zvaničnici Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

Zarobljenici su kolima hitne pomoći prebačeni iz Khan Younisa u južnoj Gazi do graničnog prelaza Rafah na egipatskoj granici.

Sporazum o četverodnevnoj humanitarnoj pauzi u sukobima između Izraela i Hamasa stupio je na snagu u petak ujutro, 24. novembra.

Prema sporazumu, 150 Palestinaca u izraelskim zatvorima bit će oslobođeno u zamjenu za 50 izraelskih zarobljenika koje drži Hamas.

Među zarobljenicima koji će biti oslobođeni na obje strane su žene i djeca.

S druge strane, Izraelska vojska je upotrijebila suzavac kako bi rastjerala Palestince ispred zatvora Ofer koji čekaju zatvorenike koji će biti pušteni danas, javlja Anadolu. Stotine Palestinaca okupilo se ispred zatvora Ofer u gradu Ramallahu na Zapadnoj obali kako bi dočekali zatvorenike koji bi trebali biti pušteni na slobodu. Pripadnici izraelske vojske rastjerali su Palestince koji su čekali ispred zatvora koristeći suzavac i šok bombe.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*