Humanitarni sajam “Knjiga za poplavljene biblioteke”

Prikupljeno nekoliko stotina knjiga

Nakon drugog dana Humanitarnog sajma „Knjiga za poplavljene biblioteke“, koji se u garažnom prostoru Mercator Centra u Tuzli održava od 4. do 9. juna, možemo potvrditi da je ovogodišnja sajamska manifestacija potvrdila svoj humanitarni karakter.

Na štandu „Knjige za poplavljene biblioteke“, gdje tokom cijelog sajamskog radnog vremena uposlenici J.U. Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla, prikupljaju i evidentiraju poklonjene knjige za poplavljene biblioteke u BiH, već je prikupljeno nekoliko stotina knjiga.

-Knjige donose učenici, studenti, penzioneri, pisci sa područja Tuzlanskog kantona i drugi, bilo da ih izdvoje iz svojih kućnih biblioteka ili ih kupe na sajmu. Odziv je svakim danom sve veći i vjerujemo da ćemo do 9. juna prikupiti znatne količine knjiga kojima ćemo obogatiti poplavljene biblioteke u BiH – rekli su nam na štandu J.U. Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla, ističući da su imali pojedinačne donacije od 120 i 45 knjiga.

Izlagači i prodavači u narednim danima očekuju veću posjetu. Kako ističu, prvi sajmski dani nisu na nivou prošlogodišnjih. Nadolazeći vikend bi sa ljepšim vremenom, nadaju se, trebao donijeti i veći promet.

Organizatori sajma Forma Nova, Mecator BH i J.U. Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla, omogućili su da je ulaz u sajamski prostor u garaži Mercator Centra u Tuzli od 10.00 do 20.30 sati slobodan, kao i parking prostor ispred Mercator Centra.

Podsjećamo da je na sajmu prisutno 36 izlagača iz BiH i zemalja regiona, od kojih je većina pripredila sajamska sniženja.

(Promus media – PR tim humanitarnog sajma „Knjiga za poplavljene biblioteke“ )

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*