Na cesti M-18 Sarajevo-Tuzla teško povrijeđen radnik na održavanju puteva

Na kolovozu Magistralnog puta M-18, Sarajevo-Tuzla, kod kućnog broja 60. ulice Gornja Jošanica III, općina Vogošća, jučer oko 09.40 sati vozilo “škoda fabia”, registarskih oznaka O09-M-085, kojim je upravljao L.H., rođen 1956. iz Sarajeva, udarilo je i oborilo na kolovoz pješaka A.H., rođen 1988. iz Sarajeva – radnika na održavanju puteva preduzeća “Sarajevo putevi” d.o.o.

U toj saobraćajnoj nezgodi teške povrede opasne po život zadobio je pješak A.H., a ljekarska pomoć ukazana mu je u KCU Sarajevo.

O ovome je obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je rukovodio uviđajem koji su izvršile uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažovanje inspektora zaštite na radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS-a i stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo u 15.00 sati lišili su slobode L.H., rođen 1956. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, a u vezi s krivičnim djelima ugrožavanje javnog prometa i ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti, nakon čega je predat u prostorije Odsjeka zazadriavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, saopćio je MUPKS-a.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*