Predstava ‘Taximetar’ nasmijala publiku TKT Festa

Predstava ‘Taximetar’ u koprodukciji Gradskog kazališta mladih Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik izvedena je na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla četvrtog dana 21. TKT Festa.

U predstavi igraju Matej Baškarad i Marko Mirković koji su svojim izvođenjem nasmijali publiku, iako je tematika o kojoj pričaju ozbiljna, a poruka važna.

Roman je taksista u drugom poluvremenu svog života koji je potonuo u prosjek. Njegov život uzburka ”nužna reforma taksi sistema” te niz događaja iz prošlosti. Život u taksiju, upoznavanje raznih profila ljudi te suočavanje sa surovom realnošću Romana su prisilili na preispitivanje vlastitog života i životnih odluka, u najkraćim je crtama opis ove predstave.

Petog dana 21. TKT Festa danas će biti odigrana Strindbergova ”Gospođica Julija” Pozorišta ”Neretva” iz Konjica u režiji Dine Kerića.

Partner ovogodišnjeg Festivala je Centar za kulturu Tuzla, a pokrovitelji Grad Tuzla, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Vlada TK – Ministarstvo za kulturu, sport i mlade.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*