Regulatorna agencija za komunikacije održala tri regionalna savjetodavna sastanka sa predstavnicima pružalaca audiovizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija

Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) održala je tri regionalna savjetodavna sastanka, u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci, sa predstavnicima pružalaca audiovizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija (nosioci dozvola iz područja emitovanja).

Agencija je, na ovaj način, detaljnije upoznala svoje nosioce dozvola sa novim propisima i izmjenama pravila u odnosu na raniju regulativu, te pojasnila sve nedoumice u vezi sa njihovom primjenom.

Agencija je ovom prilikom podsjetila sve nosioce dozvola iz područja emitovanja na nova Pravila koja su na snazi od 17. juna ove godine, i to: Kodeks o programskim sadržajima ( koji je zamijenio Kodeks o audiovizuelnim medijskim usugama i medijskim uslugama radija), Kodeks o komercijalnim komunikacijama, Pravilo 95/2023 o pružanju audiovizuelnih medijskih usluga (koje je zamijenilo Pravilo 77/2025 o dozvolama za pružanje medijskih usluga radija) i Pravilo 96/2023 o pružanju usluga platformi za razmjenu videozapisa.

Na ovaj način, Agencija je svojim nosiocima dozvola pružila detaljno obrazloženje primjene nove regulative i navedenih pravila, a sve u cilju njihove što efikasnije i lakše primjene.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*