Kuglaši Slobode odbranili titulu KUP -a FBiH

Proteklog vikenda u kuglani Zetra u Sarajevu odigran  je Kup FBIH. Učešće je uzelo 8 ekipa. Prvi dan takmičenja nastupile su ekipe Zrinjski Mostar i Bosna iz Visokog dok je drugog dana nastupilo preostalih 6 ekipa.

Prethodnih nekoliko godina borbu za prva dva mjesta koja vode na finalni turnir Kupa BiH obično su vodili Posušje, Kakanj i Sloboda. Tako je bilo i ovaj put, mnogo preokreta i do posljednjih kugli se nije znalo ko će izboriti prolaz na Kup BiH.

U prvom bloku najbolji rezultat ostvario je Muamer Bešić sa 611 oborenih čunjeva i doveo ekipu Kaknja na prvo mjesto, .

U drugom bloku za ekipu Posušja je nastupio Josip Penava 568 a za Slobodu Mirza Nezirović 560 koji su uspjeli iskoristiti slabiju igru Kemala Karahodžića 533 iz Kaknja i smanjili prednost iz prvog bloka.   

U trećem bloku najbolji je bio igrač Slobode Samir Jogunčić sa 592 oborena čunja dok su Vedad Karzić 543 iz Kaknja i Ivo Petric 514 iz Posušja u ovom bloku odigrali izuzetno loše pogotovo Ivo pa je poslije tri bloka ekipa Slobode preuzela vodstvo i mala prednost od 18 čunjeva u odnosu na drugoplasirani Kakanj a 48 u odnosu na Posušje.

U četvrtom bloku za Slobodu je izuzetno loše otvorio Aco Lakić sa mršavih 104 oborena čunja u prvom setu. Trener Slobode Zijah Jogunčić je reagovao i uveo mladog Edina Herendu koji je odigrao fenomenalno sa 449 oborenih čunjeva u preostala tri seta i uspio nulirati deficit iz prvog seta i na kraju završiti sa ukupnim rezultatom od 553 sa samo čunjem zaostatka za Vladimirom Gurešićem iz Kaknja i prednosti od 10 čunjeva na Ante Mišetića iz Posušja. Tako je poslije 4 bloka Sloboda zadržala vodstvo od 17 čunjeva u odnosu na Kakanj i 58 čunjeva u odnosu na Posušje.  

U petom bloku lošu igru kapitena Slobode Nermina Kasumovića 545 (pogotovo u drugom i pred kraj četvrtog seta) iskoristili su Ivan Petric iz Posušja sa 610 i Amar Alagić iz Kaknja sa 572 oborena čunja. Pred posljednji nastup Kakanj je bio vodeći sa 3 čunja prednosti ispred Posušja i 10 čunjeva prednosti ispred Slobode.

U posljednjem bloku vodila se borba za svaki čunj. Igrač Slobode Senad Jogunčić je odlično otvorio prvi set i uspio dovesti svoju ekipu u prednost od 10 čunjeva u odnosu na rivale. Senad je do kraja utakmice odličnom igrom i fenomenalnim čiščenjem od 228  i ukupnim rezultatom od 595 uspio nadigrati Marija Prljevića iz Posušja 576 i Nermina Hrustemovića iz Kaknja 557  i donijeti svojoj ekipi prvo mjesto. Rudar je kao i prethodne godine bio vodeći prije posljednjeg bloka ali je i ovaj put ostao bez plasmana u Kup BiH. 

Dvije prvoplasirane ekipe su izborile pravo nastupa na završnicu KUP-a BIH koja se igra u aprilu.

(Kuglaški klub Sloboda)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*