Program podrške poduzetništvu u Tuzli

Želiš pokrenuti vlastiti biznis u Tuzli?

Imamo sjajne vijesti za tebe!

Grad Tuzla, glavni partner u Lokalnom partnersvu za zapošljavanje Tuzla poziva sve zainteresovane nezaposlene osobe sa prijavljenim mjestom prebivališta na području Grada Tuzle, koje imaju poslovnu ideju i žele pokrenuti sopstveni biznis, da se prijave za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja.

Uvodne informacije 

Projekat „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“ se realizuje u okviru programa „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – fazaII (LEPII)“ koji finansira Evropska unija,a realizuje Međunarodna Organizacija rada (ILO) u BiH. Cilj projekta je unapređenje efektivnosti, efikasnost i umrežavanje ključnih aktera na tržištu rada,te omogućavanje djelotvornijeg zadovoljenja potreba poslodavaca i nezaposlenih lica. 

Ko se može prijaviti?

Na Javni poziv se mogu prijaviti sve nezaposlene osobe sa prijavljenim mjestom prebivališta na području grada Tuzle i koje se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje Tuzla, koje imaju poslovnu ideju i žele pokrenuti sopstveni biznis.
Pri izboru učesnika prednost će imati nezaposleni mladi, te nezaposlene žene.
Dodatne informacije po ovom Javnom pozivu mogu se dobiti putem e-maila: jusufz@tuzla.ba i dijanad@tuzla.ba ili na tel. broj 035 307 380.

Kako se prijaviti?

Prijave se mogu podnijeti popunjavanjem Prijavnog obrasca koji je dostupan na linku.
Popunjen Prijavni obrazac je moguće predati:
• Elektronski na adresu jusufz@tuzla.ba ili na link: https://forms.gle/uePxrF4EwKyiPtwy9
• Lično na protokol Grada Tuzle (šalter sala)
• Poštom na adresu: Grad Tuzla, Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, ulica ZAVNOBIH-a br. 11.
Uz prijavni obrazac obavezno je priložiti CIPS obrazac i Uvjerenje Biroa za zapošljavanje Tuzla da se vodi na evidenciji nezaposlenih.

Šta prijavljeni učesnici mogu da očekuju?

Kroz Program podrške učesnike očekuju:

  • Višednevna obuka u razvoju poslovnog modela prema SIYB metodologiji,
  • Podrška u oblasti poslovnog planiranja,
  • Mentorstvo relevantno za konkretni poduzetnički poduhvat,
  • Bespovratna finansijska sredstva u iznosu do 6.000KM po biznisu (za 5 najbolje ocjenjenih biznis
    planova),
  • Poslovno mentorstvo nakon registracije biznisa.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Tuzla je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta “Podrškam Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). Ovaj projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Prijavni obrazac preuzmite OVDJE.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*