Lana Pudar za jednu stotinku ostala bez novog finala Evropskog prvenstva

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar za samo jednu stotinku ostala je bez novog finala na Evropskom prvenstvu u Rumuniji.

Nakon što je jučer ostvarila novi veliki uspjeh u karijeri osvojivši bronzu na 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u malim bazenima, mlada Mostarka je danas za stotinku ostala bez finala u disciplini 100 metara delfin.

Lana je jutros rutinski odradila četvrtfinalnu vožnju, ali joj je malo nedostajalo da izbori isto i u polufinalu. Tačnije, nije mogla biti bliže finalnoj utrci.

Mlada plivačica BiH je nastupila u drugoj kvalifikacionoj utrci i zabilježila vrijeme 57.44. U finale je prošla takmičarka Sara Junevik sa samo jednom stotinkom manje od Lane Pudar.

U finale su prošle Angelina Kohler (Njemačka), Louise Hansson (Švedska), Anna Ntountounaki (Grčka), Ellen Walshe (Irska), Panna Ugrai (Mađarska), Laura Lahtinen (Finska), Giulia D'Innocenzo (Italija) i Sara Junevik (Švedska).

Kao prva ispod crte, Lana Pudar je i prva zamjena ukoliko neka od takmičarki odustane od finala u slučaju povrede ili nečega sličnog.

Finalna utrka je na rasporedu sutra u 17:13 uz direktan TV prijenos u programu BHRT-a.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*