Otvorenje Roditeljske kuće u Tuzli na proljeće 2024.

Projekt izgradnje Roditeljske kuće u Tuzli ušao je u treću završnu fazu izgradnje, kojom su predviđeni unutarnji radovi i uređenje interijera i eksterijera – potvrdila je Feni Atifa Buldić-Bešić, glasnogovornica Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Naglasila je da po trenutnom planu, otvorenje Roditeljske kuće Tuzla treba biti realizirano u proljeće 2024. godine.

– S velikim iščekivanjem taj trenutak čekaju djeca i roditelji koji su trenutno u procesu liječenja, ali i medicinsko osobolje i mi iz Udruženja. Radujemo se svemu dobrom što će Roditeljska kuća donijeti sa sobom, kazala je Buldić-Bešić.

Glavni i najveći donator je Generalni sekretarijat vakufa Države Kuvajt u saradnji sa Vakufskom direkcijom Islamske zajednice BiH, koji je obezbijedio ukupna sredstva po prvobitnom planu izgradnje u iznosu od 800.000 KM.

– Usljed pandemije Covid-19 i globalnih dešavanja došlo je do ekstremnih povećanja cijena svih materijala, između ostalog i građevinskog, uvećala se i vrijednost samog projekta. Stoga su nam dodatno u obezbjeđenju sredstava pomogli iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. Od početka je uključen i ambasador projekta Miralem Pjanić, koji je također dao svoj doprinos , navodi Buldić-Bešić.

Ističe također da je Federalno ministarstvo za rad i socijalnu politiku izdvojilo sredstva u iznosu od 300.000 KM.

– Jako smo zahvalni što su prepoznali važnost ovog projekta, te što su pomogli njegovu lakšu i bržu realizaciju, istakla je Buldić – Bešić.

Glavni investitor na projektu izgradnje jeste Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka, a Vlada Tuzlanskog kantona i Univerzitetsko klinički centar Tuzla su obezbijedili zemljišnu parcelu na kojoj se gradi kuća na čemu su, kako ističu iz Udruženja, također, jako zahvalni.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*