Upravni odbor Društva pisaca imenovao Jagodu Iličić za v.d predsjednika Društva

Nakon iznenenadne smrti predsjednika Društva pisaca Bosne i Hercegovine književnika Hadžema Hajdarevića, koji je preminuo 4. decembra,Upravni odbor udruženja donio je odluku da dužnost predsjednika Društva pisaca preuzme Jagoda Iličić, dosadašnja potpredsjednica Društva. 

Za potpredsjednika je izabran Rezak Hukanović, a novi član Upravnog odbora je Ruždija Adžović.

U Upravnom odboru su još i Bisera Suljić-Boškailo, Fahrudin Kučuk, Ratko Orozović i Željko Ivanković. Predsjednica Skupštine Društva je Marija Fekete-Sullivan.

Nakon imenovanja za v.d predsjednice Društva pisaca Jagoda Iličić u poruci kolegama piscima je navela da je godina  koju ispraćamo uzela dragocjene živote članova Društva : Ivana Kordića, Dževada Karahasana, Jasmine Musabegović, Marka Vešovića, Mirka Marjanovića, Valerije Skrinjar-Tvrz, Hadžema Hajdarevića.

“Ponovit ću riječi kojima sam se pridružila ispraćaju našeg predsjednika Hadžema Hajdarevića. Pisci vjeruju u riječ, vjeruju u njezinu besmrtnost. Treba okrenuti glave prema svemu što smo njihovim životima dobili, svemu što smo s njima podijelili i čime su obogatili i naše postojanje. U danima koji dolaze trebamo im odati počast koju zaslužuju.Na posljednjoj Skupštini ukazali ste mi čast odabravši me za potpredsjednicu Duštva, iako ja ni u najmračnijim snovima nisam mogla zamisliti da će me vruća stolica predsjednice sačekati, pogotovo ne na ovakav način. Upravni odbor potvrdio je to imenovanje, budući da naš Statut predviđa takav korak u ovakvoj situaciji”, poručila je v.d predsjednice Društva pisaca BiH Jagoda Iličić.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*