Izrael objavio novi snimak zarobljenih Palestinaca u Gazi, prikazuje navodnu predaju oružja

Izraelska vojska objavila je videosnimak na kojem je prikazana desetine muškaraca na sjeveru Gaze te su saopćili kako su, iako Hamas tvrdi drugačije, sve osobe članovi ove palestinske organizacije.

Na snimku koji je objavila vojska može se vidjeti kako jedan od ljudi, obučen samo u donji veš, predaje pušku dok u pozadini u redu čeka još na desetine osoba.

“Polako, polako”, može se čuti glas vojnika koji se zarobljenim Palestincima obraća na arapskom.

Povodom ovog snimka oglasio se i komandant izraelske vojske Herzi Halevi.

“Vidimo uspjehe svaki dan. Svakim danom vidimo sve više ubijenih operativaca Hamasa, a posljednjih dana vidimo kako se oni i predaju. To je znak raspada sistema i znak da trebamo raditi još jače”, poručio je Halevi.

Na ove videosnimke reagovao je i glasnogovornik vojske Daniel Hagari koji je rekao kako su se brojni pripadnici Hamasa predali u Gazi.

“Iz ispitivanja zarobljenih pripadnika Hamasa proizašli su sljedeći obavještajni podaci. Situacija na terenu je teška, a rukovodstvo Hamasa poriče stvarnost”, rekao je Hagari.

Podsjetimo, povodom fotografija i videosnimaka zarobljenih muškaraca nešto ranije se oglasio i Hamas te su negirali da su ovi ljudi članovi njihove organizacije.

“Riječ je o nevinim civilima koji nemaju veze s vojnim aktivnostima”, rekao je dužnosnik Hamasa Osama Hamdan.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*