Stefan Simić u emisiji “Gost grada” (VIDEO)

U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla upriličeno je Veče sa Stefanom Simićem pod nazivom “Teatar iskrenosti“.
Stefan Simić je mladi pisac i sociolog rođen 1989. godine u Paraćinu, Srbija. Socijalno angažovan pisac, već godinama objavljuje svoju poeziju na internetu, prozu, zapise iz svakodnevnog života, kao i kritiku društvene zbilje. Od 2012. godine izdao je nekoliko knjiga.
Njegov angažman na društvenim mrežama kontinuirano se širio, i danas poprima sve veće poštovanje ljudi. Izdao je šest knjiga do sada; “Pustite nas” 2012.godine, “Odjeci ljudskog” 2013.godine,”Generacijama koje rastu bez poezije”2016.godine,, “Rekoh i olakšah dušu” 2019.godine., “Povratak čoveku” 2020.godine, i najnovije izdanje “Prkos besmislu” 2023.godine
“Teatar iskrenosti” je program koji traje dva do tri sata, sa neposrednim pristupom i obilnim sadržajem, različitih umjetničkih formi, sa dosta pjesme, razgovora, čitanjem poezije i izvanrednim kontaktom sa ljudima.
Veće sa Stefanom Simićem “Teatar iskrenosti” održano je u mnogim gradovima u Bosni i Hercegovini, i regionu. Iskoristili smo njegovo gostovanje u Tuzli I razgovarali sa ovim socijalno angažovanim piscem.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*