Na Jahorini uhapšen Mladen Samardžija, jedan od najtraženijih bjegunaca u EU

Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženijih bjegunaca Evropske unije, uhapšen je danas u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Republike Srpske. Samardžija je uhapšen na Jahorini zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine na području Istočnog Sarajeva realizuju akciju kodnog naziva “Tokio” usmjerenu na lišenje slobode člana organizovane kriminalne grupe koji se u prethodnom periodu bavio preprodajom kokaina.

“U ovim aktivnostima slobode je lišeno lice M.S., državljanin Republike Slovenije i BiH za kojim je raspisana Interpolova potjernica Slovenije za krivično djelo ‘neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga'”, saopšteno je iz MUP-a RS-a.

Dodaje se da je u okviru istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet koja je trajala duži vremenski period pod nadzorom Tužilaštva BiH, utvrđeno da je lice M.S. nastavilo da nakon bjekstva u BiH (čiji je državljanin) rukovodi organizovanom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom opojnim drogama na području Evropske unije, BiH, Srbije i Crne Gore, te je samom istragom dokumentovan prevoz i prodaja više od 40 kilograma opojne droge kokain i pola kilograma opojne droge heroin.

U akciji “Tokio“ sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet učestvuju i policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a uz podrušku Europola, a do sada je oduzet jedan kilogram opojne droge kokain, 8.000 KM, 122.580 evra, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20 komada metaka kalibra 9×19 mm i više vozila.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade biti predato postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, a protiv njega biće podnesen izvještaj o učinjenim krivičnim djelima “organizovani kriminal” u vezi sa krivičnim djelima “neovlašteni promet opojnim drogama”, “pranje novca” i “ometanje rada pravosuđa”.

bhrt

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*