Znate li da možete pratiti Djeda Mraza dok širom svijeta dijeli poklone?

NORAD nije jedina agencija ili kompanija koja prati putovanje Djeda Mraza koji raznosi poklone širom svijeta. Google ove godine ponovo nudi aplikaciju za praćenje Djeda Mraza

Na Badnje veče, NORAD, ili Sjevernoamerička komanda vazdušno-kosmičke odbrane, preuzima možda najizazovniji zadatak u godini – praćenje Djeda Mraza.

Praćenje Djeda Mraza je posao koji NORAD marljivo radi više od 60 godina jer mnogi širom svijeta čekaju da on uruči poklone svim dobrim dječacima i djevojčicama na Božić.

Za one koji žele da prate Djeda Mraza, evo šta treba da znaju o NORAD-ovom uređaju za praćenje i kada će zvanično biti objavljen.

Praćenje putovanja Djeda Mraza oko svijeta počet će na katoličko Badnje veče, ili 24. decembra.

Inače, NORAD, zajednička američko-kanadska komanda odgovorna je za zaštitu neba iznad obje zemlje.

Noradova duga istorija praćenja Djeda Mraza počela je greškom 1955. Prema legendi, oglas u novinama Colorado Springsa pozivao je djecu da pozovu Djeda Mraza, ali je nenamjerno naveo broj telefona Kontinentalne komande protivvazdušne odbrane, Noradovog prethodnika, takođe sa sjedištem u Colorado Springs. Oficiri su prihvatili ‘igru’ i uveli novi zadatak.

Od tada je praćenje Djeda Mraza postalo globalno, primajući pozive iz cijelog svijeta i objavljivanje ažuriranja na društvenim mrežama milionima obožavalaca, i ažuriranje web stranice kako bi se pratio napredak Djeda Mraza na Badnje veče.

NORAD nije jedina agencija ili kompanija koja prati putovanje Djeda Mraza koji raznosi poklone širom svijeta. Google ove godine ponovo nudi sopstvenu aplikaciju za praćenje Djeda Mraza na svojoj web stranici i odgovarajuću aplikaciju Santa Tracker 2023, koja će takođe početi da prati Djeda Mraza na Badnje veče.

Ove godine Google ne nudi samo praćenje Djeda Mraza, već uključuje i porodični vodič, kvizove i razne igrice na temu Božića, izveštava Usatoday.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*