Ivanić: Trebat će vremena da se promijeni negativni imidž BiH

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas kako će trebati vremena da se promijeni negativni imidž BiH, ali da je zemlja na dobrom putu.

– Mi smo ušli u svojevrsnu promjenu tog imidža posebno kada je u pitanju put ka EU – kazao je novinarima Ivanić upitan da prokomentira Nacrt rezolucije o napretku BiH koji bi danas trebao biti usvojen, a koji je navodno opet negativan.

Ivanić je napomenuo kako je bilo previše negativnog imidža te da je zbog toga logično da i Europski parlament ima negativnih stavova i jako puno komentara te vrste.

– Izjavom Predsjedništva BiH, usvajanjem te Izjave u Parlamentu napravljeni su prvi mali iskoraci naprijed. Suštinski će biti kada reformi bude, a to je ono o čemu se trebaju dogovoriti predsjedatelj Vijeća ministara i premijeri dvaju entiteta. Vjerujem da taj posao brzo počinje – izjavio je Ivanić, koji je danas u Mostaru otvorio Međunarodni sajam gospodarstva.

Po njegovim riječima, ako se nastavi ovim tempom negativna slika o BiH će se promijeniti.

– Ne brzo, ali ako budemo ozbiljni u promjenama i reformama, siguran sam kako će se do kraja godine pokazati prve promjene – istaknuo je Ivanić.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*