Sutra sjednica Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo razmatrati Nacrt okvirnog sporazuma između BiH i Evropske komisije o aranžmanima za provedbu finansijske pomoći Unije Bosni i Hercegovini u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II), s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma.

Predviđeno je razmatranje Informacije o konačnoj verziji Indikativnog strateškog dokumenta za IPA-u II za BiH (2014. – 2017.).

Pred ministrima bi se trebala naći i Informacija o sredstvima iz fondova IPA-e preusmjerenih za otklanjanje posljedica poplava u BiH.

Trebala bi biti razmatrana Informacija o usvajanju Programa Višedržavne IPA-e za 2014. godinu, mjera podrške za tehničku pomoć za programe prekogranične saradnje između korisnica IPA-e II za 2014. godinu, te Programa podrške civilnom društvu (CSF) i medijima za period 2014. – 2015. unutar Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II).

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe Informacija o Višedržavnoj IPA-i II (2014. – 2020.) i konačnoj verziji Višedržavnog indikativnog strateškog dokumenta za IPA-u II za period 2014. – 2020. kao i Informacija o daljnjem programiranju Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) i pripremi sektorskih planskih dokumenata za programiranje IPA-e II.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Informaciju o učešću BiH u programima Evropske unije 2007. – 2013., te o pripremama za učešće u novom ciklusu programa EU 2014. – 2020.

Predviđeno je, između ostalog, razmatranje Informacije u vezi s molbom Zemaljskog muzeja BiH za osiguranje centralnog grijanja.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*