Otvorena prva Logiscool u BiH

Jučer je u prostorijama BIT centra svečano je otvorena prva Logiscool škola u Bosni i Hercegovini.

Logiscool je međunarodno priznata škola kodiranja za djecu i tinejdžere koja je prisutna u 35 zemalja, na više od 180 lokacija, a od danas je dostupna djeci i tinejdžerima u našem gradu.
Među prisutnima, osim direktora osnovnih i srednjih škola, predstavnika privatnog sektora, roditelja i djece događaj je uveličao i gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić.

U toku zimskog raspusta u januaru mjesecu, Logiscool Tuzla  će kontinuirano držati demo časove za djecu svih uzrasta (od 6 do 18 godina). Logiscool kursevi  prate školsku godinu tako da će sa početkom drugog polugodišta djeca koja se upišu u Logiscool školu imati priliku postati dio međunarodne zajednice kreatora u kojoj pronalaze neograničenu inspiraciju i vrijedno digitalno iskustvo. “Koristeći višestruko nagrađivanu metodologiju, Logiscool podučava djecu neophodnim analitičkim vještinama i kritičkom razmišljanju na praktičan i zabavan način. Ono što je meni bilo važno jeste da Logiscool škola osigurava jasnu metodologiju rada sa planom i programom koji je prilagođen za svaki uzrast, gdje djeca uče ne samo programirati nego im ova škola daje kvalitetan temelj za dalji razvoj digitalnih vještina općenito” rekla je Azra Aljić, koordinatorica škole.  

Selma Fazlić (11 godina), učenica 6. razreda škole “Brčanska Malta” rekla je: “Danas sam prvi put u životu isprogramirala svoju igricu i jedva čekam da krenem u Logiscool.”

Sticanje znanja o programiranju, vještačkoj inteligenciji i digitalnoj pismenosti u ranoj dobi danas je ključno kako bi bili uspješni i samopouzdani u digitalnoj budućnosti.
Sve ostale informacije o školi možete dobiti na web stranici škole: logiscool.com/ba

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*