Dvojica osamnaestogodišnjaka poginula u Njemačkoj od eksplozije petarde

Dvojica osamnaestogodišnjaka poginula su u Njemačkoj od eksplozije petarde, saopštila je policija.

RTL javlja da se prva nesreća dogodila u Koblencu, te da je muškarcu pružena pomoć, ali da je podlegao povredama.

U izvještaju se navodi da se druga nesreća dogodila u Bavarskoj.

Kada se radi o drugim dijelovima NJemačke, vlasti u Berlinu saopštile su da su novogodišnje proslave prošle mirnije u poređenju sa prošlom godinom i pored toga što je privedeno 390 ljudi, a 54 policajca povrijeđena.

Policija je saopštila da su mnogi privedeni zbog kršenja Zakona o oružju i eksplozivima, bilo upotrebom ilegalnih petardi ili ispaljivanjem vatrometnih sredstava na policajce ili druge ljude.

Oko 4.500 policajaca patroliralo je gradom kako bi spriječili ponavljanje nereda iz novogodišnje noći prošle godine. To je bilo najveće prisustvo policije kome je Berlin svjedočio posljednjih decenija.

Policija je sinoć zabranila upotrebu tradicionalnih petardi širom grada, piše “Dejli mejl”.

Gradonačelnik Berlina Kai Vegner i njemački ministar unutrašnjih poslova Nensi Fezer obećali su strategiju nulte tolerancije prema izgrednicima, posebno prema onima koji pokušavaju da napadnu policajce.

Fezerova je izdala saopštenje u kome se zahvalila snagama bezbjednosti.

“Sasvim je jasno da pojačano prisustvo policije zajedno sa ranije provedenim pooštrenim mjerama predstavlja pravu strategiju protiv nereda i nasilja”, rekla je ona.

Berlin se prije godinu dana suočio sa nasiljem tokom novogodišnjih proslava, u kojima su izgrednici gađali i napadali policajce, vatrogasce i medicinsko osoblje koristeći petarde i vatrometna sredstva, što je izazvalo pometnju širom zemlje.

LJudi su gađali petardama policijska i vozila Hitne pomoći, što je izazvalo široku osudu nemačkih vlasti

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*