FHMZ: Izgledi vremena za naredne dane

Sutra 2.1.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U jutranjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, djelimično centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne, a na planinamam je moguć slab snijeg. U kasnim večernjim satima lokalno slaba kiša u Hercegovini i na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

3.01.2024 (Srijeda)., pretežno oblačno i vjetrovito sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

4.01.2024 (Četvrtak)., umjereno ili pretežno oblačno ali i dalje vjetrovito. Kiša se očekuje povremeno u Hercegovini, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

5.01.2024 (Petak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana, sa kišom u južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 9 do 14 stepeni.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*