Dragoljub Vidačić više nije trener OKK Sloboda

Omladinski košarkaški klub Sloboda obavještava javnost da su trener Dragoljub Vidačić i klub dogovorili sporazumni raskid saradnje u 2024. godini. Trener Vidačić je svoj trenerski angažman na klupi crveno-crnih završio zaključno sa 13. kolom Prvenstva Bosne i Hercegovine, odnosno utakmicom protiv ekipe Slavije u Istočnom Sarajevu nakon koje je, sada već bivši trener Slobode, ponudio ostavku.

Uprava kluba prihvatila je odluku trenera Vidačića čime je došlo do sporazumnog raskida saradnje između dvije strane, tako da će OKK Sloboda u nastavku takmičarske sezone biti lišena usluga dosadašnjeg trenera. Vidačić je u svom kratkom angažmanu na klupi OKK Sloboda, gdje je proveo jednu polusezonu, ekipu vodio u 13 službenih utakmica u kojima je ubilježio skor od sedam pobjeda i šest poraza, te time zauzeo četvrto mjesto ligaške tabele.

Treneru Dragoljubu Vidačiću zahvaljujemo se za sve što je napravio u periodu tokom kojeg je obavljao funkciju šefa stručnog štaba OKK Sloboda i želimo mu puno sreće u nastavku njegove profesionalne trenerske karijere. Crveno-crni tim će u utakmicama koje su ispred nas kao glavni trener voditi Adnan Žunić, dosadašnji pomoćni trener seniorske ekipe. Ligaško prvenstvo nastavlja se 14.01.2023. godine kada Sloboda dočekuje Posušje u Mejdanu.

(OKK Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*