Danas prozivka Slobode: Tušanj napustio još jedan fudbaler

Prozivkom fudbalera koja je zakazana u srijedu, 10. januara 2024. godine, sa početkom u 11 sati na stadionu Tušanj počinje prva faza priprema FK Sloboda za proljetni dio prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH koja starta 9/10. marta.

No Tuzlaci će mjesec ranije igrati prvu takmičarsku utakmicu jer je duel protiv Sarajeva u osmini finala Kupa BiH na rasporedu 10. ili 11. februara.

Sloboda je jesenji dio sezone završila na liderskoj poziciji sa tri boda prednosti ispred Stupčanice, pa nas na proljeće očekuje zanimljiva borba ova dva tima, prenosi Faktor.

No mali problem za Tuzlake mogla bi predstavljati činjenica da još nemaju predsjednika i Upravni odbor. Senad Mujkanović i njegovi saradnici krajem prošle godine podnijeli su ostavke, koje je Skupština usvojila.

Sigurno je da bi to moglo ostaviti traga i na trenera Zlatana Nalića i njegove izabranike. Ono što je izvjesno da će biti promjena u svlačionici Slobode.

Lijevi bek Tarik Kapetanović vratio se sa posudbe i priključio pripremama Sarajeva, a ni golman Faruk Dalipagić u proljetnom dijelu sezone neće nositi dres tima sa Tušnja. Mladi čuvar mreže u prvom dijelu sezone upisao je samo dva nastupa, a s obzirom na to da ima samo 20 godina, da je zaštićeno godište, ne bi trebao imati problema da pronađe klub. Navodno već postoje interesi ekipa iz elitnog razreda našeg fudbala i u narednim danima trebao bi potpisati ugovor.

S druge strane, novi igrači Slobode bit će krilni napadač Ermin Huseinbašić i stoper Aleksandar Ignjatović. Nije isključeno da će u zimskom prijelaznom roku Tušanj napustiti mladi stoper Nermin Mujkić, koji je sjanim igrama skrenuo pažnju najvećih bh. klubova, ali i ekipa iz inostranstva.

Sloboda će pripreme obaviti u Tuzli, Etnoselu Stanišići i Međugorju. U Etnoselu Stanišići ekipa će boraviti četiri dana pred meč sa Sarajevom, potom od 26. ili 27. februara planiran je sedmodnevni boravak u Međugorju. Sloboda će generalku igrati 2. marta. Tuzlaci će u prvom kolu nastavka sezone gostovati kod Rudara u Kaknju.

(fokus.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*