Vidljivi rezultati unapređivanja saradnje između novog menadžmenta Doma zdravlja „Mustafa Šehović“ Tuzla i Udruženja građana oštećenog vida Tuzla

Veoma brza reakcija, a nakon dogovora i razgovora sa Udruženjem građana oštećenog vida Tuzla, uslijedila je od strane Doma zdravlja Tuzla. Tako su kao rezultat unapređivanja saradnje između novog menadžmenta Doma zdravlja i pomenutog Udruženja organizirani grupni mamografski i ginekološki pregledi za zainteresirane članice Udruženja građana slijepih i slabovidnih grada Tuzla.

To je urađeno na osnovu iskazane potrebe predstavnika ovog Udruženja na sastancima s menadžmentom Doma zdravlja jer slijepe žene, iz različitih razloga, ne mogu ići na zakazane preglede pojedinačno. Okolnosti su različite od osobe do osobe. Zato je osoblje navedenih službi učinilo sve da aktivnosti uspješno prođe. Sugrađanke, članice Udruženja, koje su bile obuhvaćene pregledima izrazile su zadovoljstvo što su njihove potrebe za zaštitom zdravlja prepoznate. Dom zdravlja će i dalje raditi na aktivnostima koje su započete kroz zajednička rješenja za načine da se kroz ove preglede obuhvati veći broj žena, saopšteno je iz Doma zdravlja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*