Čestitka gradonačelnika i predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzle u povodu Dana rođenja Martina Luthera Kinga

Na današnji dan, 1929. godine rođen je najznačajniji borac za građanska prava, Martin Luther King.

Tim povodom čestitku su uputili dr.sc. Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle i predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla Nataša Perić. U čestitki piše:

” Poštovane sugrađanke i sugrađani! Dan rođenja Martina Luthera Kinga, velikog lidera i borca za jednakost, pravdu i ljudska prava, dobitnika Nobelove nagrade za mir, je nacionalni američki praznik posvećen sjećanju na život i nasljeđe vođe za građanska prava. Njegova hrabrost, vizija i neumorni rad ostavili su neizbrisiv trag u borbi za slobodu i jednakost.

U ime Grada Tuzle, želimo izraziti poštovanje prema naslijeđu Martina Luthera Kinga, te istaknuti važnost njegovih ideala u izgradnji boljeg i pravednijeg društva. Neka nas njegova predanost miru i zajedništvu potakne na saradnju i solidarnost, te podsjeti da se zajedno možemo boriti protiv svakog oblika nepravde.

Nastavimo graditi zajednicu koja cijeni različitosti, promiče inkluziju i poštuje temeljna ljudska prava. Neka nam ova prilika bude podsjetnik na važnost zajedništva, tolerancije i saradnje u ostvarivanju bolje budućnosti za sve nas “, ističu u čestitki dr.sc. Zijad Lugavić, gradonačelnik i Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*