UKC:Održana stručna predavanja o tretmanu akutnog infarkta miokarda

U cilju povećanja efikasnosti i koordinacije između primarne zdravstvene zaštite i Klinike za kardiovaskularne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, sredinom ove sedmice su organizovana predavanja koja su osmišljena i planirana kao sveobuhvatna prezentacija rezultata i iskustava u liječenju bolesnika sa akutnim infarktom miokarda, metodom hitne perkutane koronarne intervencije.

Izbor teme “Primarna PCI u tretmanu STEMI”   govori u prilog raznovrsnosti podataka koji su prezentovani tokom stručnog skupa. Prema riječima načelnika Klinike za kardiovaskularne bolesti, doc. dr. Elmira Jahića potrebno je staviti akcenat na formiranje mreže zdravstvenih ustanova u zbrinjavanju akutnog infarkta miokarda.

“Formiranjem mreže zdravstvenih ustanova, uz njihovu međusobnu koordinaciju, stvorili bismo preduslove za dobro organizirane službe u tretmanu akutnog infarkta srca. Kvalitetan i pravovremen tretman ove potencijalno izuzetno smrtne bolesti mora biti primarni zadatak zdravstvene zajednice”, kaže doc. dr. Jahić.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*